ONZE DATACENTER

Het datacenter fungeert als het kloppende hart van uw ICT-omgeving, of deze nu on-premise is of zich in de managed cloud bevindt. In een tijdperk waarin zakendoen steeds meer afhankelijk is van het effectieve beheer en gebruik van gegevens, wordt het datacenter vaak aangeduid als het nieuwe fundament van de economie.

De rol van een datacenter

Datacenters spelen een cruciale rol bij het verzamelen, opslaan en verwerken van informatie, waardoor organisaties in staat zijn om gegevens gestuurde beslissingen te nemen en te innoveren. Ze vormen de ruggengraat van moderne bedrijfsvoering en bieden de infrastructuur die nodig is voor het ondersteunen van groei, het waarborgen van bedrijfscontinuïteit en het garanderen van data-integriteit.

Datacenter vormt de kern

Of uw datacenter nu fysiek binnen uw bedrijf is gevestigd of zich in de cloud bevindt, het blijft de kern van uw digitale operaties en een bron van concurrentievoordeel. Het zorgt ervoor dat u in staat bent om te voldoen aan de eisen van een data gestuurde wereld en het potentieel van uw organisatie te maximaliseren door optimaal gebruik te maken van waardevolle gegevensbronnen.

Specialisatie in datacenter beheer

Magna Solutions is gespecialiseerd in het plannen, implementeren en upgraden van complete datacenteroplossingen, die variëren van kleinschalige tot middelgrote omgevingen. Onze focus ligt op het waarborgen van optimale prestaties, beschikbaarheid, schaalbaarheid en veiligheid, allemaal afgestemd op de specifieke behoeften van uw organisatie.

Datacenter verhuizen?

Indien u overweegt om uw datacenter extern te laten hosten, bieden wij een naadloze verhuisservice voor uw hardware naar datacenters. We hebben onze eigen rackspace beschikbaar in verschillende state-of-the-art datacenters, en we staan klaar om u te adviseren en te begeleiden gedurende het volledige migratieproces.

Wij hebben als doel om voor u de beschikbaarheid en veiligheid van uw gegevens en diensten verder te verbeteren, maken wij gebruik van geavanceerde load balancers en firewalls. Deze technologieën dragen bij aan een betere belastingverdeling en bescherming tegen bedreigingen, waardoor uw IT infrastructuur robuuster en veiliger wordt in externe datacenters. Wij streven ernaar om uw overgang naar een extern datacenter zo soepel en veilig mogelijk te laten verlopen, zodat uw organisatie kan blijven profiteren van hoogwaardige hosting en beveiligingsvoorzieningen.

Datacenter combineren met de cloud

Voor veel organisaties is het niet langer de vraag óf ze meer ICT diensten vanuit de cloud willen afnemen, maar eerder de uitdaging van ‘hoe’ dit het beste kan worden gerealiseerd. Bij die uitdaging staan we graag aan uw zijde. Onze focus ligt op het ondersteunen van bedrijven bij de verhuizing van hun diensten, gegevens en volledige datacenter naar een veilige private managed cloud. Dit omvat de migratie van applicaties, ICT-diensten en data naar een cloudomgeving.

De werkwijze van deze combinatie

Of het nu gaat om een gehost datacenter of een cloud-datacenter, onze aanpak gaat verder dan simpelweg het verplaatsen van systemen. We onderzoeken altijd of er mogelijkheden zijn voor verbeteringen tijdens deze migratie. We streven naar een naadloze overgang, waarbij we niet alleen zorgen voor de verplaatsing van bestaande systemen, maar ook kansen benutten om processen efficiënter en veiliger te maken. Samen met uw organisatie werken we aan een geoptimaliseerde en toekomstbestendige IT-omgeving in de cloud.

Wat is een micro datacenter?

Een microdatacenter is een geoptimaliseerd, compact datacenter dat is toegesneden op specifieke taken of workloads. In vergelijking met traditionele datacenters is het kleiner in omvang en capaciteit. Doorgaans is het ontworpen voor edge computing, waarbij de verwerking van gegevens dichter bij de bron van die gegevens of de eindgebruiker plaatsvindt.

De configuratie van microdatacenters omvat doorgaans servers, opslag, netwerkapparatuur en beheersystemen die geïntegreerd zijn in een enkele compacte eenheid. Ze bieden voordelen zoals verminderde latentie en verbeterde prestaties voor toepassingen die real-time gegevensverwerking vereisen. Hierdoor zijn ze bij uitstek geschikt voor gebruik in situaties waar snelle gegevensverwerking van vitaal belang is, zoals in de gezondheidszorg, industriële automatisering, IoT-toepassingen en edge computing-omgevingen waar traditionele datacenters zich op te grote afstand bevinden.

Mogelijkheden voor organisaties

Veel organisaties hebben de keuze gemaakt om hun datacenter naar een cloud of hostingprovider te verplaatsen. Niettemin, met de opkomst van nieuwe technologieën zoals het Internet of Things (IoT), groeit de behoefte aan on-site servercapaciteit opnieuw. Dit is met name relevant voor het beheer en de realtime monitoring van sensoren en regelsystemen, waarbij locatiegebonden verwerking essentieel is.

Wat zijn de voordelen?

In deze context biedt een micro datacenter een ideale oplossing. Dit compacte systeem voorziet in alle vereisten van een grootschalig datacenter, terwijl het naadloos kan worden geïntegreerd in bestaande omgevingen. Het micro datacenter is flexibel en efficiënt, en het stelt organisaties in staat om cruciale gegevensverwerking ter plaatse uit te voeren, wat van vitaal belang is voor toepassingen met realtime eisen.

De kracht van hybride omgevingen

Natuurlijk behoren hybride omgevingen ook tot de mogelijkheden. Deze omgevingen omvatten een geïntegreerde mix van systemen die zich lokaal bevinden, in een datacenter, en in private of publieke clouds.

Hoe wij werken

Onze prioriteit is ervoor te zorgen dat uw volledige IT-infrastructuur veilig, stabiel en eenvoudig te beheren blijft. We streven naar een naadloze harmonie tussen deze diverse omgevingen, zodat uw organisatie kan profiteren van de voordelen van elk platform, terwijl de operationele consistentie behouden blijft.

Dit betekent dat uw bedrijf flexibel kan schalen en reageren op veranderende behoeften, terwijl tegelijkertijd de betrouwbaarheid en veiligheid van uw IT-omgeving worden gewaarborgd. Wij zijn er om u te ondersteunen bij het realiseren van deze balans tussen flexibiliteit en consistentie, zodat u kunt gedijen in een snel veranderend technologisch landschap.

Ons team van experts is toegewijd aan het leveren van de beste oplossingen voor uw hybride IT-omgeving, waarbij we gebruikmaken van de nieuwste technologieën en bewezen methodologieën. Samen zullen we uw IT-landschap optimaliseren en uw organisatie helpen om efficiënter en veerkrachtiger te opereren. Uw succes is ons doel, en we zijn klaar om samen te werken aan het realiseren van uw ambities in de wereld van hybride IT.

Interesse gekregen?

CONTACT OPNEMEN