ONZE DATACENTERS

Het datacenter is het kloppende hart van uw ICT-omgeving, of dat nu ‘on premise’ of in de cloud draait. In een wereld waarin ondernemen steeds meer draait om effectief gebruik van data, worden datacenters ook wel het nieuwe fundament van de economie genoemd.

Magna Solutions verzorgt de inrichting of upgrade van volledige micro- tot middelgrote datacenters, met de juiste performance, beschikbaarheid, schaalbaarheid en veiligheid voor uw organisatie.

Wanneer u uw datacenter extern wilt laten hosten dan verzorgen wij de verhuizing van uw hardware naar het nieuwe datacenter. Wij beschikken over eigen rackspace in meerdere professionele, geavanceerde datacenters en kunnen u zowel adviseren als begeleiden in het migratieproces. Om de beschikbaarheid en veiligheid van uw data en diensten verder te kunnen verbeteren maken wij gebruik van geavanceerde load balancers en firewalls.

Vaak is het niet de vraag of organisaties meer ICT vanuit de cloud willen afnemen. De grote uitdaging is de ‘hoe’ vraag en die vullen wij graag samen met u in. Wij helpen bedrijven hun diensten, data en ook hun volledige datacenter naar een veilige private managed cloud te verhuizen, inclusief de migratie van uw applicaties, ICT diensten en data naar een cloud omgeving.

Zowel bij een hosted als cloud datacenter verplaatsen wij niet simpelweg systemen, maar kijken altijd of in deze migratie nog zaken verbeterd kunnen worden.

Veel bedrijven hebben er al voor gekozen hun datacenter naar een cloud of hosting provider te verhuizen. Met nieuwe ontwikkelingen zoals IoT (Internet of Things) wordt het toch weer nodig om op locatie servercapaciteit beschikbaar te krijgen, bijvoorbeeld voor aansturing en uitlezen van sensoren en regelsystemen. Vanwege de ‘real time’ aspecten moet dit vaak op locatie gebeuren. Hiervoor is een micro datacenter de perfecte oplossing. Deze compacte oplossing biedt alles wat een groot datacenter ook heeft en is zeer eenvoudig in te passen in een bestaande omgeving.

Uiteraard zijn er ook hybride omgevingen mogelijk: een combinatie van systemen in een lokale omgeving, een datacenter en private of publieke cloud. Waarbij wij er voor zorgen dat uw volledige ICT-omgeving veilig, stabiel en beheersbaar blijft.

Interesse gekregen?

CONTACT OPNEMEN